Honderden bedrijven zijn op zoek naar betrouwbare, betrouwbare en bekwame vrachtwagenchauffeurs. En om de bovengenoemde vaardigheden bij te brengen, zijn er in alle uithoeken van het land veel Truck Driving Schools ontstaan.

Maar deze massa scholen maakt ons werk Rijschool Tilburg nog moeilijker. Het probleem blijft: hoe kies je de juiste school? Ondanks dit enorme aantal vrachtwagenrijscholen in het land, zijn er maar weinig die aan de hoogste normen voldoen.

Scholen kunnen worden onderverdeeld in drie typen: scholen met een vergunning van de staat, wat betekent dat de school voldoet aan de minimumnormen die door de staat zijn vastgesteld; gecertificeerde scholen, wat betekent dat ze voldoen aan de normen voor vaardigheden, kennis en curriculum die zijn vastgesteld door het Professional Truck Driver Institute (PTDI) uit Virginia; en geaccrediteerde scholen, die de hoogste normen hebben, aangezien ze zijn goedgekeurd en geaccrediteerd door het Amerikaanse ministerie van Onderwijs.

Vrachtwagenrijscholen bieden meestal een combinatie van klassikale lessen en lessen op de weg. Nadat ze de studenten de basisbeginselen van het rijden met een vrachtwagen hebben bijgebracht en sterk hebben gemaakt, nemen ze ze mee de weg op om echte praktijkervaring op te doen. Goede scholen bieden ook uren een-op-een rijoefening op goed onderhouden machines.

Sommige scholen die niet alleen vrachtwagenrijopleidingen aanbieden, maar ook helpen bij verdere stages en stages, zijn de volgende: Fox Valley Technical College, SAGE, Diesel Driving Academy, Isothermal Community College, LCTI Professional Truck Driving School, KIM Richardson Transportation Specialists, Western Pacific Truck School, Georgia Driving Academy en American Truck Driving School.

Geaccrediteerde rijscholen zoals Diesel Driving Academy, National Truck Drivers School, International Institute of Transportation Resource, Inc en Georgia Driving Academy bieden plaatsingsmogelijkheden. Georgia Driving Academy biedt ‘pre-hire werkgelegenheidsaanbiedingen’ zelfs vóór het afstuderen.

SAGE heeft de reputatie verdiend een van de beste vrachtwagenrijscholen in het land te zijn. Het biedt zowel beginners als gevorderden rijcursussen en helpt haar studenten om hun profiel te ontwikkelen en stages te krijgen bij gevestigde bedrijven.